Loading

5 μυστικά για έναν επιτυχημένο γάμο

από στην κατηγορία
1946
Σχεδόν όλοι μας, γνωρίζουμε έστω ένα ζευγάρι, που βιώνει αρμονικά τον γάμο του για πολλά χρόνια. Ας παραδειγματιστούμε και ας εκμαιεύσουμε λίγα μυστικά, για έναν επιτυχημένο γάμο.

Θετική αλληλεπίδραση

Τα επιτυχημένα ζευγάρια δεν μιλούν ποτέ αρνητικά μεταξύ τους και σε τρίτους ,για τον\την σύντροφο τους. Δεν επικρίνουν αλλά συμβουλεύουν ο ένας τον άλλον. Ενθαρρύνουν νέα εγχειρήματα ,επιλογές και μοιράζονται τις ανησυχίες τους για οτιδήποτε τα απασχολεί.

Μια συγνώμη...
Ένα  πολύτιμο μυστικό καθώς βοηθά στην αποφυγή συγκρούσεων και καυγάδων, είναι να μη φοβούνται οι σύντροφοι, να παραδεχθούν το λάθος τους και να ζητήσουν συγνώμη. Με λίγα λόγια να καταλαγιάζει ο εγωισμός και να επικρατεί η λογική..Είναι απλό!

Φροντίζω τον εαυτό μου
Ένας γενικός κανόνας στη ζωή ,είναι αναμφισβήτητα, πως αν δεν είμαστε οι ίδιοι καλά, δε θα είναι και οι γύρω μας. Πρέπει να αγαπάμε τον εαυτό μας και να τον φροντίζουμε, έτσι ώστε να μπορούμε να ανταποκριθούμε και να προσφέρουμε χαρά και στους άλλους. Αυτό συμβαίνει και ανάμεσα στα ζευγάρια. Όταν μεριμνούν για την εξωτερική τους εμφάνιση αλλά και για την εσωτερική τους γαλήνη και ηρεμία, είναι φυσική συνέπεια  να λαμβάνει και ο /η σύντροφος θετικότητα και ευχαρίστηση.

Τίποτα και κανείς δεν είναι δεδομένο
Στη ζωή μας τίποτα δεν είναι δεδομένο!Σπάνια τα αγαθά, πνευματικά ή υλικά, έρχονται απλόχερα χωρίς κόπο. Έτσι και στο γάμο, χρειάζεται προσπάθεια και από τους δυο για να επιτευχθεί αυτό που λέμε επιτυχημένος γάμος- σχέση. Είναι σχεδόν βέβαιο, ότι αν ο/η σύντροφος μας εισπράττει ότι  είναι δεδομένος/η θα απογοητευθεί και αυτόματα θα δημιουργηθούν προβλήματα στη σχέση.

Βλέπω  και από την άλλη σκοπιά..
Σε όλες τις σχέσεις, φιλικές, επαγγελματικές, προσωπικές είναι σημαντικό να μην βλέπουμε τα πράγματα μονόπλευρα. Με λίγα λόγια να μπαίνουμε και στα παπούτσια του άλλου. Η συζήτηση είναι το πιο ισχυρό  όπλο του ζευγαριού για μια αρμονική συμβίωση. Όχι με άμυνα αλλά με εν συναίσθηση μεταξύ των συντρόφων, θα έρθει η λύση σε κάθε πρόβλημα, η χρυσή τομή στη διαφωνία, έτσι ώστε να μιλάμε για έναν επιτυχημένο γάμο.