Loading

Τι είναι οι RSVP προσκλήσεις

από στην κατηγορία
16118

Τι σημαίνει RSVP σε μια πρόσκληση;

Ας ξεκαθαρίσουμε τη σύγχυση σχετικά με τη φράση "RSVP"

Και οι οικοδεσπότες και οι φιλοξενούμενοι μπορεί να μπερδευτούν για το τι σημαίνει RSVP μέσα σε μια πρόσκληση. Ο όρος RSVP προέρχεται από τη γαλλική έκφραση "répondez s'il vous plaît", που σημαίνει "παρακαλώ απαντήστε". Αν το RSVP είναι γραμμένο σε μια πρόσκληση, σημαίνει ότι ο προσκεκλημένος επισκέπτης πρέπει να ενημερώσει τον οικοδεσπότη εάν σχεδιάζει ή όχι να παρευρεθεί στο event.

Το RSVP δεν σημαίνει ότι πρέπει να απαντάτε μόνο αν έρχεστε και δεν σημαίνει ότι θα απαντήσετε μόνο αν δεν έρχεστε (η έκφραση "μόνο αρνήσεις" είναι αποκλειστικά για αυτή την περίπτωση). Σημαίνει ότι ο οικοδεσπότης χρειάζεται ένα καθορισμένο αριθμό κεφαλίδων για το προγραμματισμένο γεγονός και το χρειάζεται από την ημερομηνία που καθορίζεται στην πρόσκληση. Το σημαντικότερο είναι ότι η αποτυχία του RSVP έχει τις συνέπειές του.

Τύποι RSVP

Οι  προσκλήσεις που απαιτούν RSVP θα έχουν οδηγίες για την απάντηση. Η επίσημη πρόσκληση, ειδικά μια γαμήλια πρόσκληση, θα έχει μια κλειστή κάρτα απάντησης που μπορείτε να επιστρέψετε στον παρεχόμενο φάκελο.

Οι ανεπίσημες προσκλήσεις ενδέχεται να περιλαμβάνουν έναν αριθμό τηλεφώνου, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, διεύθυνση κειμένου ή μέθοδο κοινωνικής δικτύωσης για απάντηση, με οδηγίες. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ανταποκριθεί με τον τρόπο που ζητήθηκε έτσι ώστε ο οικοδεσπότης δεν χρειάζεται να συγκεντρώνει απαντήσεις από πολλές διαφορετικές πηγές.

Τα ηλεκτρονικά αιτήματα RSVP καθιστούν εύκολη την απάντηση είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είτε μέσω συνδέσμων σε έναν ιστότοπο με κουμπιά για αποδοχή ή απόρριψη. Οι οικοδεσπότες βρίσκουν αυτό το βολικό τρόπο για να παρακολουθούν τις απαντήσεις. Το theweddingplanner.gr παρέχει ακριβώς αυτόν τον τρόπο για να διευκολύνει την διαδικασία οργάνωσης του γάμου στο ζευγάρι

RSVP - Άρνηση Μόνο

αν το RSVP λέει, "Άρνηση μόνο", απαντάτε μόνο αν δεν μπορείτε να παρευρεθείτε. Αν δεν απαντήσετε, ο οικοδεσπότης θα περιμένει από εσάς να είστε εκεί. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε την απαιτούμενη μέθοδο για να απαντήσετε εάν δεν μπορείτε να παρακολουθήσετε. Είναι καλύτερο να μην απαντήσετε εάν θα παρακολουθήσετε, καθώς μπορεί να προκαλέσει σύγχυση στον οικοδεσπότη. Χρησιμοποιήστε άλλες μεθόδους για να εκφράσετε τον ενθουσιασμό σας για τη συμμετοχή σας στην εκδήλωση.

Δεν ζητήθηκε RSVP

Αν ελέγξετε την πρόσκληση και δεν υπάρχει αίτηση για RSVP, δεν έχετε καμία υποχρέωση να απαντήσετε. Αλλά είναι ακόμα καλύτερο να επικοινωνήσετε με τον οικοδεσπότη για να του πείτε ότι έρχεστε, ειδικά εάν θέλετε να φέρετε έναν επισκέπτη. Θα μπορούσαν απλώς να ξεχάσουν να συμπεριλάβουν την αίτηση RSVP. Ωστόσο, όταν λέτε ότι έρχεστε, θα πρέπει να το αντιμετωπίζετε σαν μια πλήρη υποχρέωση, όπως ακριβώς όταν ζητείται ένα RSVP.

Φέρνοντας επισκέπτες

Το RSVP πρέπει να καταστήσει σαφές ποιος έχει προσκληθεί. Τα ζευγάρια συχνά ονομάζονται μαζί, μερικές φορές ακολουθείται από "και την οικογένεια", η οποία θα περιλαμβάνει τα ανήλικα παιδιά σας. Μπορεί να υποδεικνύει ότι είστε σε θέση να φέρετε έναν επισκέπτη, ο οποίος συχνά ονομάζεται "+1". Εάν δεν βλέπετε καμία ένδειξη ότι η πρόσκληση σας επιτρέπει να φέρετε έναν επισκέπτη, θα πρέπει να υποθέσετε ότι είναι μόνο για εσάς και για οποιονδήποτε άλλον που ονομάζεται ρητά.

Μπορεί να υπάρχει κενό για να γράψετε σε έναν αριθμό επισκεπτών. Ελέγξτε περαιτέρω την πρόσκληση για να δείτε ποια είναι τα όρια για έναν αριθμό επισκεπτών. Εάν σκέφτεστε  περισσότερους από έναν ή δύο επισκέπτες καλο θα είναι να , επικοινωνήστε με τους οικοδεσπότες για να βεβαιωθείτε ότι είναι ενήμεροι για το πλήθος των ατόμων που προτίθεστε να σας συνοδεύουν.

Αν δεν μπορείτε να αφήσετε πίσω τους επισκέπτες του σπιτιού ή άλλους, απορρίψτε την πρόσκληση. Μπορείτε να πείτε στον οικοδεσπότη σας τον λόγο για τον οποίο δεν μπορείτε να παρευρεθείτε. Εάν ο οικοδεσπότης είναι σε θέση να επεκτείνει την εκδήλωση, μπορεί να προσφέρει μια πρόσκληση που να περιλαμβάνει και τους επισκέπτες σας.

Τυπική  RSVP

Οι RSVP προσκλήσεις συνήθως περιλαμβάνουν μια προθεσμία απάντησης. Αυτή είναι μια σημαντική προθεσμία δεδομένου ότι ο οικοδεσπότης οριστικοποιεί τους αριθμούς για τον υπεύθυνο εστίασης, τον τόπο της εκδήλωσης,κ.λπ. Είναι καλύτερο να απαντήσετε το συντομότερο δυνατόν παρά να καθυστερήσετε. Ο οικοδεσπότης μπορεί στη συνέχεια να μπορεί να προσφέρει προσκλήσεις σε άλλους ανθρώπους ή σε επιπλέον επισκέπτες άλλων προσκεκλημένων.

Εάν θέλετε να παρακολουθήσετε, αλλά δυσκολεύεστε να δώσετε μια συγκεκριμένη απάντηση πριν από την προθεσμία, είναι καλύτερο να ενημερώσετε εγκαίρως.

Είναι καλύτερο να είσαι ειλικρινής με τον οικοδεσπότη για την περίπτωσή σου. Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον οικοδεσπότη και να εξηγήσετε τι σας εμποδίζει να γνωρίζετε ότι μπορείτε να παρακολουθήσετε. Ρωτήστε αν υπάρχει κάποια ευελιξία αλλά καταλάβετε το αν δεν υπάρχει. Όσο νωρίτερα πραγματοποιείτε αυτήν την κλήση, τόσο το καλύτερο, αντί να περιμένετε έως ότου ο οικοδεσπότης ακολουθήσει αιτήματα ή τηλεφωνικές κλήσεις για επιστροφή των εκκρεμών RSVP.

Ακύρωση ή αλλαγή ενός RSVP

Είναι άσχημη η ακύρωση ενός RSVP εκτός αν έχετε έναν πολύ καλό λόγο, περιοριζόμενο γενικά σε ασθένεια στην οικογένειά ή κάποια πολύ σημαντική υποχρέωση  σας. Ο οικοδεσπότης θα έχει ήδη κάνει σχέδια με βάση τη συμμετοχή σας. Αν απορρίψατε το RSVP αλλά ανακαλύψατε ότι μπορείτε να παρακολουθήσετε το συμβάν, επικοινωνήστε με τους οικοδεσπότες για να δείτε αν είναι εφικτό να παρευρεθείτε. Θα πρέπει όμως να κατανοήσετε ότι πιθανόν δεν είναι δυνατόν να παρευρεθείτε , καθώς ο οικοδεσπότης ίσως πρέπει να σας πει ότι είναι πολύ αργά.

Γιατί είναι αγένεια να μην απαντάτε σε RSVP

Πολλοί άνθρωποι δεν απαντούν σε RSVP επειδή δεν θέλουν να απογοητεύσουν τον οικοδεσπότη. Αυτή η προσπάθεια αποφυγής του να θίξουμε  τα συναισθήματά του οικοδεσπότη συνήθως προκαλεί περισσότερα προβλήματα από ένα απλό όχι. Ένας ελλιπής κατάλογος ερωτηθέντων μπορεί να προκαλέσει πολυάριθμα προβλήματα σε έναν οικοδεσπότη, μεταξύ των οποίων δυσκολίες στον προγραμματισμό των ποσοτήτων τροφίμων, ζητήματα σχετικά με τις ελάχιστες εγγυήσεις με αίθουσες τροφοδοσίας, αβεβαιότητα σχετικά με τον αριθμό των καλεσμένων και δυσκολίες προγραμματισμού κατάλληλων θέσεων, μεταξύ άλλων.

Μερικές φορές οι άνθρωποι δεν στέλνουν ένα RSVP στον απαιτούμενο χρόνο επειδή δεν είναι σίγουροι αν θα μπορούν να παρακολουθήσουν και δεν θέλουν να δεσμευτούν για μια απάντηση. Εάν αυτή είναι η κατάστασή σας, είναι καλύτερο να είστε ειλικρινείς με τον οικοδεσπότη σχετικά με την κατάστασή σας.


Ολοκληρώνωντας

Την επόμενη φορά που θα δείτε το RSVP σε μια πρόσκληση που θα λάβετε, απαντήστε αμέσως. Ο οικοδεσπότης σας θα είναι αιώνια ευγνώμων.